måndag 17 november 2014

De bästa platserna

Jag sitter på en onnibuss från Helsingfors till Åbo. Tror jag äntligen fattat var de bästa platserna på dessa konstiga bussar finns. Det krävdes bara två felresor för den insikten (en där jag satt supertrångt och en där jag hade huvudvärk av dålig luft). De bästa platserna är på nedre våningen vid borden. Nu vet ni.

(Om ni undrar hur bloggar såg ut innan twitter är det här inlägget ett ypperligt svar.)

6 kommentarer:

Ika sa...

Åh, tack för det här! Jag ska resa mellan Helsingfors och Åbo med Onnibus i morgon så det här kom verkligen i rättan tid. Har inte rest med dem förr, men nu kommer jag alltså redan på min första resa att ha en klar strategi på vilken plats jag vill inrikta mig på.

liteskrik sa...

Oj varsågod och lycka till. Det är gott att vara i god tid eftersom kampen om de goda platserna kan vara rätt rivig.

Ika sa...

Okej, och övriga passagerare har förstås också räknat ut vilka som är de bästa. Jag har förstått att man måste vara där 15 minuter före avgång, men hur mycket tidigare än så ska man vara på plats för att ha en chans att knipa en bra plats? Om man inte hinner få plats vid borden på nedre våningen, vad skulle då i så fall räkna som det näst bästa alternativet?

liteskrik sa...

Jag har aldrig varit med om ett organiserat omnibuss-kösystem, det är nog bara slumpen och armbågarna som avgör. På andra våningen längst fram är nästbäst enligt mig, men då betalar man med att det ofta är sämre lufta på andra våningen.

Ika sa...

Tack för all info. Jag var grymt taggad inför mina bussresor, men det blev lite av ett antiklimax båda gångerna eftersom den buss som körde direkt till Åbo / direkt till Kiasma var en helt vanlig långfärdsbuss med en våning. Uppenbarligen måste jag resa till Åbo med buss igen, om inte annat så för att få bruk för dina tips...

liteskrik sa...

haha, voi stackaren. Men jag föredrar faktiskt vanliga långfärdsbussar, de brukar ha mera rum för benen och livet i allmänhet än de där dubbeldeckers som onnibus börjat köra med. Jamen helt klart, kom till Åbo igen!