onsdag 7 mars 2012

Ofrivillig frisyrfasta

Nu är jag äntligen klar med de tjugo sidor sexualteologi som jag kämpat med alltför länge, och därmed är jag berättigad till ett frissabesök! Eller: jag skulle ha varit berättigad till ett frissabesök, ifall jag fixat jobbet innan fattigdomsfastan började. Mitt hår är i lidande tillstånd (tragisk rotväxt och pulveriserade toppar), men jag har inte råd med ett Eila-besök, inte ens ett frissaskola-besök. Förslag på gratis åtgärder?

Ni ser smärtan.PS. Kolla in den nyaste demokratiprocessen i högerspalten: en röstning om flugorna. Rösta, rösta!


2 kommentarer:

Heidi sa...

Jättebra initiativ med fattigdomsfasta (eller enkelhets fasta). Man kan verkligen leva lyckligt på lite pengar. Jag har själv konsumtionsfastat sedan nyår och har ännu inte köpt ett enda nytt klädesplagg :) Loppis rules ;)

När du får fara och klippa dig rekommenderar jag en ekofrisörsalong. Det finns en som heter Harakanpesä i Åbo som jag hört är bra. Ekofrisörer använder inga kemikalier och stöder inhemska och ekologiska produkter. Det borde finns både ekologisk färgning och blekning vad jag vet! :)

Liisa Mendelin sa...

Oj wow, ett helt år av konsumtionsfasta! Vad bra, heja du!

Jag har länge tänkt på det där med ekofrissa, och det låter verkligen som något jag borde testa på. Det är ju helt galet vad jag slitit ut mitt hår på sistone, med en massa blekningar hit och dit. Det känns som att en ekofrissa mera skulle vårda håret än slita ut det ännu mer.

Men så tycker jag så mycket om min Eila. Hon förstår hur mitt krusiga hår ska klippas för att inte bli galet, och är kung på att blondera så att håret inte får panik. Kanske jag går till henne en sista gång, och förklarar att jag ska flytta till Vasa och därför inte kan komma till henne mer. Så behöver hon inte bli ledsen. :) Å de kanske finns ekofrisörsalonger i Vasa också.