måndag 12 mars 2012

Bostad i Vasa?

I stället för att skriva fokuserat på viktig text drabbades jag idag av framtidsplaneringsflamman, eftersom dagens oskrivna text är sista poängen som behövs för att jag ska kunna studera ett år i Vasa. Framtidsplaneringsflamman var verkligen på offensiven, och jag kunde inte tänka på annat än framtid framtid framtid. Och därmed bostad bostad bostad. Och därmed billigt billigt billigt.

Sen försvann flera timmar på slumpmässig bostadssökning. Nu vet jag att man kan få en etta från VOAS för lite över 300, om man har tur. En etta kan också vara massor över 400, om kvinna har otur.

Men jag måste ju inte bo i en etta, så framtidsplaneringsflamman förde mig vidare till tankar om kollektiv, och i sällskap av nostalgilågan inspirerade hon mig till drömmar om estetiskt tilltalande kollektiv lite sådär som jag bodde sommaren 2008, med tre vackra kvinnor som förstod sig på kläder och skor och som gillade orden laatuaikaa yhdessä.

Så hör upp alla ni människor med Vasaconnections:

Jag söker bostad i Vasa 1.6.2012 - 1.6.2013 (ish).

Råkar det vara året som just du tänkt åka utomlands?
Eller året då din kämppis gör volontärjobb i Brasilien?
Eller råkar du annars bara veta om billigt boende i Vasa och vill tipsa mig?

Jag är en bra kämppis, på sant.

Kommentera här eller maila liisa.mendelin at gmail punkt com . Ja!

2 kommentarer:

Sara sa...

hejhopp! ja åker på utbyte i höst och har en lägenhet som står tom i Vasa under tiden. Tyvärr bara fram till januari, men borde gå å hitta andra som åker på utbyte först efter januari, eftersom tex hanken har obligatorisk utbytesperiod. Är något osäker på hur låg hyra ja kan ta ännu, men kan du tänka dig att hyra möblerad lägenhet med ev några saker i något skåp? :)

Liisa Mendelin sa...

Oj så bra! Mucho intresserad, möblerat är stort plus. Skicka ett mail till liisa.mendelin @ gmail.com så snackar vi detaljer!