tisdag 6 mars 2012

Inte längre irrelevant.

Just nu är jag inne i en period där teologi känns tråkigt, irrelevant och allmänt blä. Det är inget farligt, de här perioderna kommer och går. Men när man är inne i en Period är det extra fint att ramla över en sån här text:

"Kärleksrelationerna belastas i vår kultur ofta med orealistiska förväntningar. Vi måste diskutera tendensen att kärleken reduceras till en avgränsad relation där ett par söker sin egen lycka medan, eller kanske trots att, hela vår mänskliga livsmiljö är hotad. Om paret inte förstår hur alla former av kärlek ytterst hänger samman kan det leda till att deras kärleksrelation blir så intensivt inåtriktad att den till slut imploderar. Kärleken i en parrelation löper akut risk att kvävas om den hålls isolerad från andra relationer."

-Werner G. Jeanrond, Kärlekens teologi

2 kommentarer:

Patrik sa...

Jo de e bra, synd bara att boken då handlar om så mycket annat än just det där som på riktigt är intressant...

Liisa Mendelin sa...

ja, i övrigt är boken så tråkig att den nog är en delorsak till min teologitrötthet. Han verkar lämna den spännande biten åt andra att utforska. Men kanske hans syfte är att ge en historisk bas så att vi har nånting att stå på när vi ska diskutera Kärleken. Han ger några fingervisningar om vartåt vi kunde gå, men de tyngs ner av en massa barlast så att de knappt syns. Det här är det längsta och svåraste ag nånsin skrivit från min telefon, puh.