tisdag 21 februari 2012

lite skrik tar stora steg för demokratin

Nu kan man kommentera mina inlägg fastän man inte har OpenID eller ett Google-konto. Då väljer man bara Anonym i rullgardinsmenyn. Jag tänker mig att jag slår ett stort slag för demokratin här. En föreläsning jag hörde förra veckan handlade om hur anonymitet på nätet kan ses som något som ökar demokratin, eftersom då även röster som annars skulle vara tysta får bli hörda. I Svenskfinland speciellt är det många som håller inne med sin åsikt på grund av att åsikten kan skada personens yrke eller anseende. Tänk det. Vi är inte så mysiga som vi tror.

Så också ni som känner att ni inte vill vara offentliga kan komma fram med er åsikt här på min blogg. Känn er fria. Jag borde kanske börja skriva om känsligare saker för att anonymiteten på riktigt ska vara en demokratiökare, men principen finns här i alla fall. lite skirk jobbar för demokrati, fint va.

3 kommentarer:

Jolanta sa...

;) Jag tänkte faktiskt kommentera igår men då gick det ju inte!
Ville bara skriva att you´re simply fantastic Liisa! Så är det bara!

Liisa Mendelin sa...

Åh så bra! Jag var lite rädd att första kommentaren efter att jag tillåtit anonymitet skulle vara en elaking... Skönt att de va du!

Jolanta sa...

I can´t see why anyone would ever write an elaking to you! However, unfortunately there are some weird people out there, but let us spread the love and soon they might have changed! ;)