tisdag 21 februari 2012

6 dagar i veckan

Märkte nu att jag i hasten räknat veckans dagar fel i förra inlägget, och basunerade ut att en euro om dagen i en veckas tid skulle bli 6 euro. 7 ska det vara. Du lever inte en vecka på 7 euro utan att skada din hälsa. Kanske nästa fasta kan handla om att lära mig räkna.

3 kommentarer:

Maija sa...

Hola chica! Du kan klicka på "edit" och ändra ditt tidigare inlägg så det blir rätt där! Lycka till! Räknar du in fasta kostnader som internet, försäkringar och telefon i 1 euro per dag? Då blir det inte mycket kvar för mat...

Liisa Mendelin sa...

Hej! Jo, jag vet att man kan editera i efterskott, men jag tyckte att det var en liten kul miss som jag kunde bjuda på i ett eget inlägg. Du har helt rätt i att en euro inte räcker så långt. Som jag förklarar i inlägget "det blir att välja bort avokadon" så är det helt omöjligt att faktiskt leva på bara en euro per dag i Finland, speciellt om man räknar in fasta kostnader som hyra. Och fastän man räknar bort de fasta kostnaderna så blir det ändå lite väl svårt. Så mitt fasteförsök är att jag halverar det som jag vanligtvis sätter sprätt på per dag, och ger bort överflödet till GA. Vi får se om det blir lika fattigt som jag tror eller om pengarna faktiskt räcker längre när man aktivt tänker på att få dem att räcka längre.

Maija sa...

När vi bostadssparade hade vi "studiestödsmetoden". Vi lämnade just så mycket pengar som studiestödet var då på kontot, och om vi hade hundra mark (!) kvar var i slutet av månaden fick vi gå ut och äta. Aldrig har jag ätit så ofta ute på restaurang som då vi "sparade".
Lycka till!