tisdag 5 oktober 2010

Bland svaren utlottas en bok.

Tänk er en sån hipp sak som att vi hade föreläsning om bloggar idag.

Och nu surrar tankarna förstås. (Det händer allt oftare nuförtiden.)

Varför bloggar jag?

Hur påverkar mitt bloggande mig, och hur påverkar det min relation till mina medmänniskor? Blir jag en bättre människa av att blogga?

Och hur bloggar jag? Handlar det verkligen om att bara spy ur sig allt som råkar finnas i sinnet just i den stunden eller har jag ett budskap?

Handlar bloggen om att blotta sig, eller om att skapa ett nytt jag?

Ni som bloggar, gör ni det för att

a)det är roligt

b)det känns viktigt

c)ni tycker om möjligheten att skapa en verklighet där ni framstår precis så som ni själva väljer att framstå?

Svara, vetja!

7 kommentarer:

yllestrumpa sa...

måste nästan svara en kombination av a och b. jag har alltid gillat att skriva, och en blogg är ett ganska passligt ställe att skriva av sig plus att andra kan ta del av det. jag går runt och funderar en hel massa mer eller mindre viktiga saker och har åsikter om det mesta, och därför känns det på ett sätt viktigt att skriva ner de här åsikterna i bloggen, för att andra ska kunna läsa dem och ge sina åsikter på saken. fast på senare tid har det blivit lite mer tankespyor måste jag väl erkänna..

Fakultetskaplan Mia sa...

Jag bloggar för att det både är roligt (a) och viktigt (b). Min blogg är ingen vardagsblogg utan en predikoblogg. Genom predikobloggen når jag fler människor med min förkunnelse och jag kan dessutom inspirera andra predikanter med mina predikningar. En del av mina blogginlägg har gjort att människor har tagit kontakt med mig för att de delar mina drömmar och visioner.

hannasvirrvarr.blogspot.com sa...

Det är roligt. Och så är det också mer eller mindre viktigt för mig själv. Bloggen ger mig möjligheten att vara kreativ i både ord och bild och samtidigt få dela det med andra, få feedback och kunna inspirera andra.Min blogg är som min hobby :)

heidilandia_.ratata.fi sa...

a! Och för att kunna gå tillbaka och läsa gamla blogginlägg senare :)

syster.ratata.fi sa...

För mig kan svaret inte vara något annat än c. Även om jag försöker vara så ärlig att ingen annan än jag själv ska förstå mig när jag bloggar (vilket typ tar bort hela pointen med en blogg, det är jag ytterst medveten om, men mitt förhållande till min blogg är äckligt ambivalent från första början), och inte försköna verkligheten, är det ju ändå jag själv som väljer vad jag skriver. Alltså skapar det narrativ mitt blogg-jag lever i. Vilket är just vad bloggande är. Och att kommunicera i allmänhet också förresten. Vi bygger narrativ med våra egna verkligheter vart vi än går. På en blogg är det bara lite tydligare än annars. Alltså: c :)

mumrik.ratata.fi sa...

Mest a). Varför skulle man blogga ifall det inte var roligt.

idalavida.blogspot.com sa...

mest a. lite c. pyttelite b.