måndag 14 februari 2011

EXIsT

Jag zoomar in på Kyrkpressens hemsida i helt andra syften och möts av mitt eget ansikte. Och ett citat på något jag tydligen sagt. Jag myser till i magen och tänker tillbaka på helgens filmfestival.

Vi tar en namnrunda från vänster: Tage Kurtén, professor i Teologisk etik med religonsfilosofi (mitt huvudämne!), teol.studden jag och filosofen Marcus Prest. Hur bra som helst.


Det var rysligt roligt att få delta i ett filmsamtal. Det är sånt jag tänker att jag allra mest vill göra sen när jag är 40 och har blivit en kulturtant med cred. Än så länge är jag bara en tjej som vill tala om lyckoprojektet. Men det är också bra.

Jag är så glad åt att det ordnas nånting så bra som en existentiell filmfestival. Var annars kan filosofer, biologer, religionsvetare, fysiker och teologer (till exempel) mötas för att diskutera de stora frågorna?

2 kommentarer:

Andreas sa...

Tycker du inte att du har sagt citatet då? Jag försökte vara noggrann :)

elisheva sa...

jodå, det är inte så att jag inte skulle känna igen mig i citatet. Men det är alltid en lite overklig känsla att bli citerad. Känn efter själv: "Andreas undrar om hans citering av Liisa var korrekt. 'Jag försökte vara noggrann' säger han". :)