fredag 18 februari 2011

Ett av sex.

Jag läser i dagens HBL att ett av sex hem saknar internet i Finland nofötiidin. Av finländare som är yngre än 50 år (jag!) har mer än 95 procent internetuppkoppling (inte jag!).

Man kunde få grupptryckspress. Jag tillhör en miniskara på fem pluttprocent. Jag kan inte blogga från sängen, eller diska till spotify. Jag kunde känna mig ute.

Men jag väljer annorlunda. Jag väljer att se min icke-uppkopplade tillvaro (påtvingad av ekonomiska skäl) som något coolt. Som ett kreativt rum, där jag får underhålla min hjärna på andra sätt.

Än så länge går det bra.

Hur är det med dig? Har du internet hemma?

12 kommentarer:

Jolanta sa...

Det är coolt! Och coolt är ju hela grejen lixom (u know me;) )

Henrik sa...

Jo, jag har internet hemma.

Vad störande. RSS-feeden sluta fungera vid wordpress-övergången (eller vad det nu var). Hade inte sett några uppdateringar sedan Bara på TF 2.
Nå, nya feeden fungerar, så allt är väl.

Nanó sa...

Nu när du vänder det sådär så får man ju lust att stänga av nätet för några dagar och se hur det påverkar en!

iida sa...

Jag har internet hemma men jag önskar ofta att jag inte hade det.
Det är som du säger "coolt" och dels beundransvärt att inte behöva känna sig beroende av/bunden till jäkelskapet 24/7.

Idamari sa...

Sedan IGÅR har vi faktiskt det. Så nu hör vi inte till de lyckliga 5% längre. Redan har jag slösat bort några timmar!

elisheva sa...

ja! coolt is the thing.

elisheva sa...

oooh, testa testa! (jag ansvarar sen int för konsekvenserna.)

elisheva sa...

ja, den där övergången har varit lite jäklig, men det tar sig. Kul att du e me igen!

elisheva sa...

kör en Nanó, och testa! :)

elisheva sa...

Åh, men det måste ändå vara skönt. Med en bebis hemma så kanske man inte hinner springa till gripen varje gång man måste kolla sin mejl eller vill hitta ett recept på fastlagsbullar :)

Jenni sa...

Jag har internet hemma och skulle inte kunna tänka mig att vara utan det...men med tanke på ditt inlägg om DKP http://elisheva.papper.fi/2011/02/21/en-kravlos-plats/
skulle nog internet behöva slängas ut tillsammans med alla skolböcker, dammråttor, klockor, med mera, om jag skulle vilja att hemmet skulle bli DKP för mig. Jag beundrar de människor som klarar av att göra skolarbeten, läsa till tenter, betala räkningar, o.s.v. utanför hemmet och som inte behöver stressa över någonting när de kommer hem. Ändå trivs jag bra hemma hos mig och sköter gärna alla ärenden (som inte innehåller social kontakt med andra) och skolgrejer från hemmasoffan. :)

elisheva sa...

mmm.. jag måste nog erkänna att jag lite saknar det där med att kunna fixa det mesta hemifrån. Och att bara ligga i soffan och läsa bloggar. mm. Det går säkert helt bra att kombinera internet med DKP om man har den där styrkan att stänga av datorn emellanåt också.