onsdag 3 september 2014

Och domkyrkan klämtade kvart över

Efter strapatsernas strapats är jag och mamma äntligen i Åbo. Vi har flyttat mina grejer hit från Helsingfors. 

Jag var rätt stolt när jag packade och märkte att bohaget endast utgjorde 4 stora clas ohlson-kassar, tre mindre kassar, en rinkka, en symaskin och en fikus. Var mindre stolt när jag släpade dem uppför trapporna till mitt Åbohem, tyngd av århundradets mensvärk. Aldrig mera ska jag packa alla böcker i en kasse. Aldrig mera ska jag köpa saker. Alla saker väger och alla saker ska någon gång flyttas.

Men nu är jag här. Älskar att det här är fjärde gången min mamma hjälpt mig att flytta, speciellt när hon en gång väldigt bestämt sa att hon aldrig någonsin tänker hjälpa sina barn att flytta (ska de nu en gång flytta så får de väl fixa det själv, löd det beundransvärt pragmatiska argumentet). Jag tror mammor är varelser som ändrar sig väldigt mycket.

Nu ser hon på tysk serie från sin dator, som en riktig hipster. (Hon avslöjade idag att hon haft ett twitterkonto och att hon nu funderar på detta med instagram. Om det inte vore för att facebook står där och kräver uppdatering. )

2 kommentarer:

Waenthoronien sa...

Du upplyste väl henne om att hon kan uppdatera instagram och sen dela det på facebook, så får hon vips en mycket snyggare facebook-uppdatering? :D Haha, min egen mor vägrar allt som har med smartphones att göra så jag tycker det är coolt när andras mammor hänger med :)

Liisa Mendelin sa...

Haha, det kom jag inte att tänka på. Tror det är lite för komplicerat ändå. :) (Och själv brukar jag sluta fb-följa de personer som delar sina instagramuppdateringar på Facebook. Jag har ju redan sett den frukostbilden på instagram.)