måndag 26 april 2010

En söndagkväll

Efter 500 days of summer som var sådär (men ändå fin) kilade vi in till Alvar.


  


Vi kommer alla från rutinerade Afrikas stjärna-familjer, så man kan gott kalla kvällen för combat of the giants.


  


Skillnad nummer ett: Brickorna i Inkas skatt är av plast, och guldfärgade. Vi minns med saknad de blå paffbrickorna i Afrikas stjärna, som man kunde bita, vika och rita på. Denna skillnad gör markering av spelbrickor betydligt svårare.


  


Skillnad nummer två: Inkas skatt innehåller en ny feature: brickor med en indianguide på, som gör att man kan flytta sig till Cape Horn sådär bara och fiska in 500 pesos.


  


Skillnad nummer tre: spelplupparna var inga mesiga koner med boll på utan roliga "jättar". Vet inte varför det ska vara citattecken där, men så stod det i instruktionerna. Kanske så man ska förstå att det inte är "riktiga" "jättar".


  


Skillnad nummer tre: Inkan aarre saknar motsvarighet till Gold coast och Slave coast. Tråkigt.


  


En perfekt kväll, förutom diverse "Hei miks sulla on noin rumat lasit?!"-typer. "Siis, mä en oikeesti tajuu miks sulla on noin rumat lasit." Fast egentligen blev jag mest nostalgisk och minns "hei blondi mullaki on laukku!"-typerna. Inget ljuvligt alls över typerna, men roliga minnen är ändå länkade till deras genialiska utsagor.


.


Att sånt.

4 kommentarer:

pimples.ratata sa...

vilka idioter, de där killarna. vem som helst med lite stil i sinnet skulle dö för brillsen!

R sa...

Fastän ingen kunde bli fast på Slave Coast och dom andra inte kunde hånskratta åt det högt, hade vi en riktigt fin kväll. har längtat tillbaka till söndagen hela veckan..

elisheva sa...

idioter, indeed. Tack för sympatin :)

elisheva sa...

Jag har också längtat!