onsdag 1 oktober 2014

Tre bra!

Whoppaa, det är mycket bra grejer på gång nu:

Jag har fått ett freakin' forskarrum att skriva gradu i. Alltså ett rum med en dörr och ett skrivbord och två andra personer. Det är fabulous även om jag ibland hör folk som sjunger eller spelar piano eller vrålar (?) i vårt kafferum som är på andra sidan väggen och då är det lite svårt att läsa på om världsekonomin. Men annars fab.

Jag har ingått en tävling med en studiekompis. Den av oss som först blir klar med sin gradu (han) eller blivit klar med sina två första kapitel till gradun (jag) blir korad vinnare. Och man (jag) vinner inte bara någon mesig ära och berömmelse, utan en månads netflix! Jag är så taggad. Men den här tävlingen tar ju verkligen tid, det innebär att jag faktiskt sitter och studerar på dagarna.

Jag har startat ett feministiskt nätverk i Åbo. Vi hade vår första träff i måndags och det var helt smashing fantastiskt. Om du känner att du är feminist och att du finns i Åbo, säg hepp här i kommentarerna så ska jag lägga med dig i facebookgruppen. (Den är hemlig än så länge, vet inte varför, men det är lite som en bebis, jag vill att den ska ha fått lära sig ett och annat innan omvärlden får bedöma den.) Nätverket är helt gratis och du väljer själv hur mycket av din tid den tar. Men om du längtar efter att prata feminism utan att för en gångs skull behöva förklara vad ordet faktiskt betyder så är det här forumet för dig!

Det är så bra grejer på gång att  ett orosmoln som hängt med i några veckor har krympt. Det är fortfarande där, men inte så övergripande hotfullt som tidigare. Score.

I dessa soffor satt vi i måndags helt casually och diskuterade Beyonke och Emma Watson som om ingenting hade hänt.

9 kommentarer:

Emilia sa...

Får man vara med fast man inte bor i Åbo..? :)

Liisa Mendelin sa...

Hej! Tja, får och får. Jag tänker inte förbjuda någon att vara med, men den här gruppen är främst för Åbobor, eller dem som bor nära Åbo. Tror inte att nån som inte gör det får ut så mycket av att vara med. Aktiviteten är mest platsbunden. Men jag peppar dig gärna att skapa ett liknande nätverk där du är! (nätverk är bara ett fancygare ord för facebookgrupp).

Sandra sa...

Hej!

Jag är en feminist som studerar i Åbo, och blev tipsad om nätverket som du har startat av en vän, som skrev åt mig att hon "tror att det är ett forum för dig". Så jag skulle jättegärna bli tillagd i Facebookgruppen! :)

Sandra sa...

Haha, jag är lite för snabb med att trycka på Publicera-knappen. Tänkte ännu skriva att jag skickar ett meddelande till dig på fb, så att du vet lite bättre vem jag är :)

Liisa Mendelin sa...

Perfekt!

ponks sa...

Vill också vara med! H. feminist i Åbo.

Liisa Mendelin sa...

Jee, kul! Bli vän med mig på Facebook (heter liisa mendelin där med) så kan jag lägga med dig i gruppen. Håller den osynlig och hemlig ännu ett tag till, så du kan inte ännu adda dig själv. Välkommen.

M. Lindman sa...

hej!

Jag skulle också vara intresserad av att vara med i gruppen, det här låter jättebra!

h Mari

Liisa Mendelin sa...

Hej Mari! Välkommen med. Jag gjorde just facebookgruppen "synlig", vilket borde innebära att du kan se gruppen när du på Facebook söker på "Åbofeministerna". Nu är det bara för dig att begära medlemskap så godkänner jag dig!