söndag 12 oktober 2014

När stjärnorna korsar varandra rätt

Jag har sparat på ett päron i några dagar nu. Igår köpte jag en getost. Dessutom finns det lite pecan-nötter i mitt skåp. 

Jag tänkte på den här kombon när jag vaknade i morse. Jag tänkte på den medan jag gjorde frukost, medan jag dammsög, medan jag tog på mig ytterjackan och cyklade iväg på skrivdejt. Jag tog en paus i tanken medan jag betalade för mitt te och medan jag pratade med Martina. Sen återkom tanken på mitt perfekt mogna päron när jag började skriva på min text. Vi satt några timmar och skrev, och tankarna hittade alltid sin väg tillbaka till det gryniga päronet, den syrliga getosten eller den lite bittra pecan-nöten.

Efter skrivdejten dammsög jag klart mitt hem, organiserade en massa skit som bara drällde runt. Jag åt lunch, jag tog en nap. Jag tror faktiskt jag glömde bort päronet i några timmar.

Sen ville jag se på McLeods. Och mindes.

Jag skivade andäktigt mitt päron i jämna skivor, placerade dem på ett fat. Kniven klibbade fast lite när jag skivade getosten men annars gick det hela väldigt smidigt. Nötterna trillade lite hit och dit över tallriken, det var verkligen en perfekt syn.

Ibland faller allt bara på sin plats.

2 kommentarer:

Waenthoronien sa...

Damn att jag är allergisk mot färska päron, det där låter härligt! Men kanske det passar med konserverade päron också?

Liisa Mendelin sa...

Du får berätta sen när du testat! :)