tisdag 12 augusti 2014

Dagens K och G

Dagens kyrie:
  • Den här böljande känslan av att tiden flyr och att jag aldrig kommer att göra något stort i mitt liv. Livsverket kommer aldrig att hända, för jag övar mig aldrig på det. Jag ser bara på McLeods daughters och tvättar kläder.
  • Jeansen jag ville ha på mig idag var för små. Ett år sedan passade de bra. Nu fick jag kämpa med knapparna.

Dagens gloria:
  • Jag hörde idag på jobbet att det blir avskedskaffe för mig på torsdag. Avskedskaffe. För mig!
  • Jag fick inte ångest av att jeansen var för små. Lade dem bara nonchalant i loppishögen.
  • Jag har blivit riktigt förtjust i detta med kvällsdans.

Kyrie och gloria är mitt bästa sätt att sortera tankarna. Kyrie är tummen ner, gloria tummen upp. Kyrie är det jag behöver hjälp med, det som smärtar. Gloria är det som gör mig tacksam. Lever du också i en kyrie-gloria-värld? Eller hur sorterar du dina tankar?

12 kommentarer:

Anonym sa...

Okej jag känner inte dej och inte du heller mej, men genast blev vi mcleods systrar! Jee! Blir ALLTID lika glad när någan annan ser på denna underbara serie! <3 :) / Tess wannabe

Liisa Mendelin sa...

Oj himmel! Äntligen en annan person som ser på McLeods daughters! Du anar inte hur länge jag velat prata om serien med någon som också ser på den. Hur långt har du kommit? Kan jag prata om sista säsongen utan att spola något för dig?

(Åh jag har ingen aning vem jag skulle vilja vara av dem, diggar Kate och Jodi (när hon blev vuxnare) men allra coolast är nog Moira, ja, hon vill jag vara!)

Anonym sa...

Jag har sett hela! Och nu ser jag ett andra varv (för jag gifte mej och jag kunde ju inte ha ett äktenskap med någon som inte känner mina vänner Stevie, Tess, Jodi och gänget!)

igår började vi på femte säsongen! ..och jag kan knappt vänta tills Moira blir lite mera närvarande, hon var ju med i nåt avsnitt men sen for hon igen! Av de manliga karaktärerna så tycker jag Terri är alldeles föträfflig! En sån skön människa! Skulle gärna ha en farbror som honom.

Åh, jag måste gå nu, juthbacka kallar, men jag vill väldigt gärna diskutera denna underbara serie!

Frågor: hur kom du i kontakt med serien? Och hur tog du C's abrupta försvinnande? (kan ju inte avslöja allt för mkt OM någon annan potentiell tittare läser....)

Liisa Mendelin sa...

Haha, starkt av dig att se på allt på nytt med din partner. Har du serien på DVD eller hur ser du på den?

Jag behövde något lättsmält för ett år sedan, och letade på Arenan. Då hade Yle just börjat visa serien från början, så jag hängde på nästan från början. Missade några av de första avsnitten dock, så har gissat mig till vad som hände i början. Seriens kvalitet går ju verkligen i vågor. När den är bra är den verkligt bra, och det gör att man orkar se på den också när det kommer perioder av sämre innehåll. Just nu håller den på att bli bättre igen efter att jag kämpat mig genom 6-7 avsnitt av bottennoteringar :)

Alltså C's abrupta försvinnande! Just när allt hade blivit så bra, så bara BAM. Olyckan var så dåligt gjord dessutom, inte alls trovärdigt. Hups bara så körde C av vägen, som om hon inte hade kört hela sitt vuxna liv på just de där vägarna. Kom på nu att du med C också kan syfta på Charlotte, Claires barn. Och DET är nog något vi måste prata om. Vad hände där liksom? Tess fick i uppdrag av sin döda syster att ta hand om barnet, men några avsnitt senare ger hon vårdnaden till mannen som Claire avskydde. Och sen flyttar T till Argentina och kommer aldrig tillbaka. Aldrig att en tess-person skulle göra så på riktigt, överge ett barn så där bara.

Det här blogginlägget skrev jag efter att C försvann: http://liteskrik.blogspot.fi/2013/12/dottrarna.html

Och Argentina, varför varför? Så mycket som Tess älskade Drover's run så är det ju bara helt absurdt att hon skulle överge stället helt och hållet.

Och Jodi's sätt att försvinna? Det känns som att serieskaparna skriver om manuset vartefter skådespelarna kommer och går, så fort en skådis får ett annat jobb så händer något konstigt med karaktären. Det börjar vara så många nyckelkaraktärer som försvunnit vid det här laget att jag inte förvånas längre :)

Ändå hålls jag kvar, trots att jag är så kritisk. Det är något med inledningsmusiken, något med hästarna (är inte alls djurvän, men ändå!), något med deras livsstil. Att ha ett konkret jobb där man får vara stark och tuff.

Hanna sa...

Jag hittade hela serien på ett loppis en gång och eftersom min svägerska lovprisade serien så köpte jag för en billig peng. Måste erkänna att jag de första avsnitten tänkte VAD E DEHÄR FÖR SKIT men jag gav inte upp och det blev bara bättre och bättre, och ibland sämre, och mot slutet riktit dåligt. Men va kan jag, jag är hooked för evigt haha. Jag antar att jag är ganska lojal mot serien, den kom in i mitt liv och agerade lifesaver.

Jag blev alldeles förkrossad då C försvann. Och rejält arg. HUR kunde de? Så fräckt. Om jag minns rätt la jag hela serien på hyllan en stund, kunde inte förstå hur någon som C kunde tillåtas försvinna.

Charlotte då, hon finns ju med LITE nu som då. Men med tanke på det dyra löfte Tess gav Claire så är hon med väldigt lite.

Ja det finns en hel del nödlösningar verkar det som, det gör mej lite besviken och drar ner på seriens trovärdighet. Meen, jag är som sagt väldigt lojal och bara gapar och sväljer :)

Frågor:
Finns/fanns det någon av karaktärerna som du tyckte kändes helt fel för dens roll?
Vem av karaktärerna levande eller döda (haha så dramatiskt) skulle du vilja ha som din nära vän?
...och så mycket mer vill jag veta. Ska fundera mera på vidare frågor!

Ibland leker jag med tanken att ta mannen och åka till australien och söka med ljus och lykta efter en plats som drovers run, bosätta mej där och leva lycklig i resten av mitt liv!

(och tänkte att det är på tiden att du vet vad jag heter..Hanna var namnet!)

Liisa Mendelin sa...

Älskar din straffreaktion, att lägga serien på hyllan för att C dog. Önskar ibland att jag kunde göra det samma, men jag måste hela tiden hålla mig i samma takt som serien finns på arenan. Det har hänt att några avsnitt gått mig förbi på grund av att de försvunnit från arenan och DET MISSTAGET GÖR JAG INTE OM. (Bland annat har jag ingen aning om varför Moira slutade jobba på truck stop, hon var ju så bra på det. Var hon helt okej med att Phil köpte stället och tog över?)

Just nu är jag så glad åt att Grace kommit in i bilden. Först när hon kom blev jag så trött. Jaha, de har lyckats kläcka fram ÄNNU en McLeod nånstansifrån, men nu har det ju visat sig att hon är en räddare av serien. Älskar att hon har eget weed-projekt, på samma sätt som Tess hade organic farming-projektet då i de gamla goda tiderna.

Oj, har inte tänkt på om nån av karaktärerna känns fel för sin roll. Nej, har svårt att tänka mig att någon av skådisarna skulle passa bättre i annorlunda roller. Tycker DU att någon känns fel? Säg, säg :)

Haha, vet inte om jag vill ha någon av dem som nära vän. De verkar ju alla ha problem med att kommunicera och agera som vanliga människor gör (vilket så ofta är fallet på tv). Men kanske Moira, Tess eller Reagan. Stevie skulle jag nog få i nerverna på.

Ja himmel, jag har också tänkt på att flytta till Australien och leva deras liv. Haha. Nu har det blivit mer realistiskt, jag tänker ganska mycket på att flytta till landet här i Finland, men det skulle ju ändå aldrig bli samma sak. Och man behöver nog säkert ha andra orsaker att flytta till landet än att man överkonsumerat McLeods daughters.

Kul att veta vad du heter!

hanna sa...

..åh! Du pratar om karaktärer jag har hunnit glömma bort! Just nu har vi hunnit så långt att Moira har tagit över truckstopen..hade saknat henne! Har också bort några episoder, dvdn saknades, men mittiallt är Nick borta och nu har Tess åkt också. Så konstigt. Men kul när nya människor kommer med i bilden.

Jag tyckte den första fru Ryan, Liz var fullkomligt ute och cyklade i sin roll. Tyckte hon agerade alldeles för överdriven. Detsamma gäller Rose, hon känns för mej lite tvivelaktig. Hon har iofs inte någon stor roll. Jaja, inte behöver man ju tycka om alla karaktärer. Visste du förresten att Becky och Harry i det verkliga livet är dotter-pappa? :)

Förra gången jag såg mcleods bodde jag ute i en stuga i skogen, ensam. Utan rinnande vatten, med utedass och vedeldning. Folk tyckte jag var galen, och jag har nog drovers gänget att tacka för att jag tog mej igenom den vintern. Kände mej som en mcleods i exil :):):):)

Hur långt har du kvar tills slutet?
Liisa Mendelin sa...

Hej! Ursäkta att du fått vänta på svar, det kom en flytt här emellan som tog fokuset från McLeods.

Detta hände med Nick: Han började drömma om större projekt och fick ett fantastiskt jobberbjudande i Argentina, det var verkligen något i särklass. Så han och Tess flyttade dit för några månader, var planen. De var väl nygifta då. Så kom Tess hem tidigare än honom, och just när hon insett att hon var gravid så får de dödsbud. Nick har tydligen omkommit i en flygplansolycka när han var på väg hem från Argentina. Sorgen, kaoset. Men Tess kände på sig att han inte var död (herregud alla som hon nånsin älskat har ju dött) och jadå, efter många om och men så återvänder Nick. Tydligen hade han blivit överfallen på vägen till flyget och legat medvetslös på argentinskt sjukhus i månader. Nu var han tillbaka i Australien och de försökte båd leva lyckliga där, men ack, Argentina kallade ändå på Nick. Så de flyttade båda dit innan ungen föddes.

Håller med om att Liz var helt konstig. Skådisen var nog lite fel, men tror också själva rollen var dåligt skriven. Jag hade också svårt för Rose i början, men sen tycker jag att hon ganska bra fyller ut rollen av irriterande tonåring som hela tiden byter humör. Men Fiona hade jag svårt att ta på allvar, hon var både väldigt sweet men skulle tydligen också ha en beräknande bitchig sida, som inte alls funkade. Inte alls.

Å så kul att höra att Becky-skådisen är dotter till Harry-skådisen! Visste du att Alex-skådisen och Reagan-skådisen blev ihop för några år sedan och nu har barn tillsammans? :)

Jag har hört ryktas att många av de gamla skådisarna återvänder till sista avsnittet, så ser fram emot det. Ingen aning hur nära jag är nu, det är lite svårt att veta med Arenan. Grace har just förlovat sig med Heath (varför?! vi vet INGENTING om honom)

Vi måste föresten prata om detta fokus på äktenskapet i serien. Varje karaktärs liv och lycka tycks hänga på detta att de hittar sin kärlek, de söker och slår gnistor i evighet, men sen när de slutligen blir ihop - ja då förlovar de sig i typ nästa avsnitt och gifter sig några avsnitt senare. Whatsup med det liksom? Å sen när de gift sig så försvinner de från serien. Jag tänker mig att Stevie försvinner snart, i och med att Alex redan verkar ha försvunnit (han är också i freakin Argentina). Älskar annars att det alltid är samma tant som är vigselförrättare.

Jag kan bra förstå din tillvaro i McLeods-exilen, det låter helt ljuvligt fastän det kanske inte alltid var så ljuvligt med vedeldning i vintern (!)

hanna sa...

(jag orkar inte skriva en lång kommentar för det tär på mina nerver att plita ner mina tankar på telefonen, så jag ska vänta tills jag sitter framför ett riktigt tangetntbord MEN jag måste bara få det sagt VAD HÅLLER DE PÅ MED RIKTIGT ...har just sett avsnittet då Tess fått veta att Nicks plan har krashat och nu har hon ordnat en fest osv, iallafall, jag tycker hela grejen känns dåligt skrivet och kanske ett bottennapp i hela historien. Så onödigt! ...och också! Jodi! Mittiallt! På några avsnitt! Har hon blivit vuxen!? Hon går från att vara annoying (men alltid älskvärd, våran Jodi) till att vara..så annorlunda. Kanske man blir det om man fått veta att man är en mcleeood. Ok ok. Jag ska skriva mer vid ett tangentbord!) och ooh, vi har också flyttat, och jag håller med dej, jag ska aaldrig mera köpa en endaste grej! Tänker bli japan. Bara äga sådant man kan vika ihop tusen ggr tills det knappt syns. He va he.

hanna sa...

Haha. Det blev långt iaf.

Liisa Mendelin sa...

Alltså den här serien har så många bottnar. Jag såg i dag ännu ett avsnitt med de här övernaturliga inslagen som kommer då och då, och de är alltid så fantastiskt absurda. De känns så extra, verkligen inget som serien egentligen behöver. Vilket övernaturligt inslag minns du bäst? För mig tror jag det är då Jodi får konstiga märken på handlederna från de där handbojorna. Haha.

Jag älskar den vuxna Jodi, det var så mycket som föll på plats och blev rätt när hon insåg att hon är en McLeod. Hade så gärna haft henne kvar längre, men skådisen behövde tydligen komma vidare och pröva lyckan i USA. Hon spelade in typ en säsong i någon polisserie, hon hade en av huvudrollerna. Har inte sett den men tror inte den är så bra. Det är så intressant detta att när man söker på McLeod-skådisarna på wikipedia så är alltid den här serien deras största achievement. När de hoppat av serien för andra jobb så har det alltid gått sådär. Eller så står det bara inget på wikipedia om deras fantastiska karriärer efter McLeods.

Jag tyckte det där avsnittet med festen för Nick var rätt roligt. Igen för att det var så absurdt, men samtidigt kan jag tänka mig att man måste bli lite galen om alla viktiga personer i ens liv dör med några års mellanrum. Så det KUNDE ha varit en realistisk reaktion att ordna en fest för döda Nick. Men sen genomförandet av själva avsnittet var nog inte helt hundra.

Jess, jag ska också bli en japan nu när jag vet detta med vikbara ägodelar!

hanna sa...

Åh heej. Jag har på intet vis tänkt lämna denna trevliga konversation!

Kanske du rentav har sett allt till slut nu? Vi började just på säsong 7 och håller just nu på med dessa övernaturliga handbojor. Gah! Miksi! Känns verkligen som ett bottennapp. Meen jag förlåter jag förlåter. (och det är nog också den händelsen som jag minns bäst. Lite kul var det iofs med Henriettas dagbok.)

..sååå många nya ansikten nu, och så många som sticker?! Tayler kom just och sen i nästa sekund kom Marcus! Hinner inte med i svängarna. Det känns verkligen som att tempot har skruvats upp lite.

Det är inte många serier jag orkat se till slutet (gilmore, lost) resten är påbörjade projekt som jag tappat intresset för. Så egentligen borde jag tilldelas medalj för Bibehållet Intresse För Mcleods En Andra Gång.

Hur långt är du nu?

(min svägerska fick just sin fairphone också! Sen när denna som jag har ger upp så återgår jag antingen till någon gammal hederlig eller så köper jag en fairphone..)

Har du en fin höst?