lördag 13 oktober 2012

In your face, Finrexin!

Jag har i åratal trott att Finrexin är det enda sättet att mota förkylningar och feber. Det har gått så långt att jag en gång fick lätt panik när jag blev sjuk hemma hos min syster som inte hade Finrexin hemma. Hur är det meningen att jag ska överleeeeva..? Det har liksom alltid varit Finrexin och jag. Genast minsta lilla symptom visat sig så har jag sörplat i mig Finrexin morgon, middag, kväll. Vilket ju är lite sjukt, eftersom Finrexin innehåller kofein, vilket gör det svårare att sova. Och sömn är ju precis det man behöver när man är sjuk.

Så kaki. 

I år utmanar jag mig själv till att klara förkylningarna utan Finrexin. Så här:

  • Ingefärate: Hett vatten, rejäl bit riven färsk ingefära, en citronskiva och honung.
  • Vitlöks-nu-saakeli-ska-jag-bli-frisk-te: Hett vatten, 2-3 krossade vitlöksklyftor, en citronskiva och honung.
  • Grönt te med ecinachea. Ecinachea eller röd solhatt är en växt som hjälper mot förkylning.
  • Droppa Carmolis i alla heta drycker du kan tänka dig: te, svartvinbärssaft, varma kakao.

Alla ingredienser finns i matbutiken. Lätt att få tag på, billigt och framför allt utan onödiga syntetiska läkemdel. In your face, Finrexin!

4 kommentarer:

Hanna sa...

Och har man envis hosta så kan man hacka vitlök, lägg i fuktigt hushållspapper, under fötterna, på med plastpåsar o sockor o så far man o sova :D (men dagen efter kan man ha vitlöksandedräkt...)

Liisa Mendelin sa...

Huj, va spännande! Det där trixet har jag aldrig hört förr. Under fötterna, å tänk att de ändå påverkar andedräkten... och hjälper mot hosta. Häftigt. Min mamma brukade göra en liknande grej när vi hade öronvärk som barn. Hacka vanlig gul lök, sätta i tygpåsar som spändes fast vid öronen med en gammal mössa. Så skulle man ha dem där hela natten. Det stank helt otroligt äckligt, men nästa dag var öronvärken alltid borta.

Eva sa...

Finrexin är av ondo! Det innehåller samma verksamma medel som disperin eller asperin eller nåt annat tjafs som orsakar små blödningar. Varm saft och en burana är en bättre kombo! Krya på dej!

Liisa Mendelin sa...

Huaah, små blödningar! Hujedamig, då känns det ännu bättre att knota på med hemmakurer. Och kanske en och annan paracetamol nu som då.